Volvo Construction Equipment Arvikafabriken.

Volvo Wheel Loaders.

Volvo Construction Equipment Arvikafabriken

Volvo Construction Equipment Arvikafabriken

Volvo Construction Equipment Arvikafabriken, er det sidste besøg jeg har været på. Fabrikken bygger hovedparten af Volvos læssemaskiner.

Wheel Loaders, som det hedder i fagsproget er læssemaskiner i vægtklassen fra 11-56 tons. så det er ganske store maskiner man bygger. Vi så hvordan hele forretningsgangen er, fra jernpladerne kommer ind og til den færdige maskine hentes fra fabrikken. Fabrikken i Arvika laver omkring 8000 maskiner pr. år.

Statistik er altid en sjov ting, der bygges cirka 60.000 læssemaskiner på verdensplan pr. år. Volvo har en andel på cirka 18 % af disse maskiner. Men i denne statistik regner man ikke Kina med, i Kina bygges der alene 100.000 læssemaskiner, som kun er beregnet for hjemmemarkedet i Kina. Det er fremtidens marked at handle i det land.

Vi fik dog taget et par billeder på museet som ligger i forbindelse med Volvo. Museet viser en hel del af de ting som fabrikken i Arvika har lavet, også før at Volvo opkøbte fabrikken.

Gammel maskine Arvika

Jeg fik dog set byen, og fik også et par billeder der. Arvika har omkring 25000 indbyggere, og man regner med at cirka 6000 har en eller anden forbindelse til Volvo i Arvika, som ansat eller som underleverandør.

Arvika Arvika Kirke

Vi boede på et dejligt hotel midt i byen, Hotel Oscar

Hotel Oscar Arvika

Jeg var også ude at se Ingestrand Camping, den har jeg ikke været på siden 1978, så den var ikke lige til at kende.

Ingestrand Camping

Klässbols Linneväveri

Vil man se flotte væverier, så er et besøg på Klässbols Linneväveri et besøg værd. Siden 1920 har man lavet disse flotte væverier. Man leverer også til kongehuset, hvilket afspejler priserne, der skal et godt Dankort til.

Klässbols linneväveri Klässbols linneväveri Klässbols linneväveri Klässbols linneväveri Klässbols linneväveri Klässbols linneväveri

Ved Klässbols 75 års jubilæum var kongen og dronningen på besøg.

Klässbols linneväveri

Tilbage til hovedsiden