Volvo Construction Equipment.

Volvo Customer Center Eskilstuna.

I forbindelse med mit job var jeg en tur i Eskilstuna, hvor Volvo har deres Demo Center. Dette er stedet hvor man kan afprøve nye entreprenørmaskiner. Hele området indeholder både democenter, hovedlager og fabrik for enkelte komponenter til gravemaskiner, dumpere og gummigeder, det er faktisk en hel by udenfor Eskilstuna.

Volvo Customer Center

Nu skulle vi kun se på en enkelt type gravemaskine, men når man er der kan man jo ikke lade være med at kigge lidt på andre ting. Herunder står vi ved en af de store læssemaskiner, en L Volvo 350F, jeg prøvede også denne 50 tons maskine, den er lige så let og smidig at køre med som en personbil.

Som det sikkert kan ses, så har en almindelig personbil ikke problemer med at holde inde i skovlen.

L Volvo 350 F

Gravemaskinen som vi skal have er en EC Volvo 360 C.

EC 360 C

Vi fik også set på en Volvo Dumper A 40

Volvo dumper A40

En enkelt af den helt nyudviklede knækstyret Grader 946

Grader 946

Et kig ud over demoområdet, som det sikkert ses er der en begyndende snestorm med kulde på vej, den oplevede vi lidt senere.

Demoplads

Vi sluttede af med et besøg på Volvos Hovedlager, desværre måtte man ikke filme dette sted. Men vi fik en fin guidet rundtur, og fik også de forskellige tal. Der er 500 ansatte til at klare den daglige drift og administation. Lageret er 24.000 m2 og der er cirka 27 kilometer hyldeplads, der er over 100.000 forskellige komponenter.

Tilbage til hovedsiden