Torekov

Hallands Väderö.

Har det med at køre ture, det er især spændende når man er i Sverige. En af disse gik over Ängelholm, Vejbystrand og til Torekov.

Det var først tørvejr da jeg nåede Vejbystrand, varmt var det dog ikke. Man kan næsten fornemme at alle badegæster er trukket indendøre.

Vejbystrand

Med sommer, sol og varme er det svært at komme frem for turister, så en efterårsdag er der fin mulighed for at udforske et område hvor folk normalt står på nakken af hinanden.

Torekov er en lille flække i Båstad kommune, den ligger helt ude på spidsen af Bjäredhalvöen, vindomsust med sine flotte gamle huse og gader.

I den gamle bydel findes ikke en gade med asfalt, alle gader er brolagte.

Torekov Torekov Torekov Torekov

Ved havnen er der flere spændende ting. Faldt straks over Skjulet hvor man kan se ting og sager der er reddet fra mange af de fartøjer der er forlist ved Torekov. Listen med forliste fartøjer er ganske lang.

Torekov Torekov Torekov Torekov Torekov Torekov

Torekov er også byen hvor man kan sejle ud til Hallands Väderö, Väderö er den tredje største ø i Skåne og er et naturreservat. Øen er 3 km2 og har været naturreservat siden 1958, den ligger kun tre kilometer fra Torekov og besøges af mange tusinde mennesker hvert år.

Torekov er nu svensk, men var i gamle dage dansk. Ved ikke om det er derfor kanonerne er sat op? Men de er klar til at beskyde fremmed angreb.

Torekov

Väderö har en af Sveriges største sælkolonier, der findes op imod 200 fuglearter og 600 arter af vilde blomster, øen rummer også de ældste rester af Europas oprindelige bøgeskov. Øen kan besøges i sommermånederne med båd fra Torekov.

Her kan man ane hvor langt der er til Väderö.

Torekov

Men man har også både en kro og en kirke i byen.

Torekov Torekov

Fra Toreskov gik turen over Båstad (Det svenske tennismekka) og mod Örkelljunga.

Var dog lige en tur på toppen af Hallandsåsen, den del der ligger ved Båstad.

Hallandsåsen

Stoppede også ved E6, skulle lige se om de bakker ved Kassel er lige så slemme. Med det blotte øje er der samme stigning, men bakkerne ved Kassel er nok lidt længere?

Hallandsåsen

Men prøv at se på efterårets farver, de er da skønne. Herunder et kig op ad Hallandsåsen.

Hallandsåsen

Slut på denne dag i det svenske.

Tilbage til hovedsiden