Sofiero slott

Sofiero Classic

BLOMMOR, BILER OCH BÅGAR

Har været på en tur til Helsingborg skulle lige kigge lidt mere på de nyudspungne træer. Men det primære var et besøg på Sofiero Classic, det er en årlig begivenhed på Sofiero. Man kigger ikke kun på blomster, rhodedendom, prydurter, bøgetræer og en masse flotte bygninger. Man nyder også synet af 1000 gamle biler.

Var allerede ved Sofireo klokken 9.30, man åbner først klokken 10.00. Men alle vil være de første, så var først inde i haven ved 10.30 tiden...... Men sikken et syn det er, med sol, 15 graders varme, masser af biler, blomster, mennesker og et gammelt slot i fineste pryd.

Sofiero Classic

Har man en særlig kærlighed til en FIAT, at den så også var lavet om til en kaffebod, ja det gjorde ikke stemningen dårligere:-)

Sofiero Classic Sofiero Classic Sofiero Classic

Hvis man var ung i 1975, så elskede man også denne Ford Mustang. Var der ikke noget med at den afsatte lige så meget gummi på vejbanen, som et par gode danske gummistøvler, hvergang man trådte pedalen i bund? Den snuppede også et par liter benzin, ved samme lejlighed:-)

Sofiero Classic

Volvo var der også med deres P modeller, de var også seje dengang:-)

Sofiero Classic

Men at kigge ned i sådan en Crysler Imperial fra 1931, med en 6,4 liters motor og der kunne yde 122 HK, og alt er forkromet. Det er sjældent.

Sofiero Classic

Men nu var det ikke kun biler jeg besøgte Sofiero for. Sofiero besøges også for alle de skønne blomster og den flotte Trädgård, urtehave som vi siger på dansk. Haven er skabt i forening med den gamle svenske dronning Margareta, den danske dronning Ingrids mor.

Sofiero Classic Sofiero Classic Sofiero Classic Sofiero Classic

Men en tur ned gennem slugten med alle disse rododendron, det er et skønt syn. Man slutter denne tur af med at stå ved Øresund og kigge på Kronborg.

Sofiero Classic Sofiero Classic Sofiero Classic

I slottsbutikken kan man købe alt, men på disse kanter er man ikke dumme. De ved hvad ting skal koste, og det er dyrt:-)

Sofiero Classic

Et sidste kig mod slottet og alle de flotte biler. Jo, Sofiero er et besøg værd.

Sofiero Classic

Tilbage til Hovedsiden