Post Danmark Rundt 2011

Oplev Jylland på en ny måde.

Jeg har i år valgt at følge Post Danmark Rundt i det jyske. Startbyen Esbjerg har meget at byde på, så valget med Ådalens Camping i det nordlige Esbjerg var et godt valg for første etape.

Esbjerg - Esbjerg.

Esbjerg har i mange år været en central plads for Danmarks samhandel med England, på et tidspunkt troede man at den danske økonomi ville bryde sammen hvis ikke englænderne købte vores smør og bacon. En af grundene til at Esbjerg har en meget stor havn og et velbygget vejnet.

Efter en dag på byens gode campingplads og ture rundt i området skulle cykelløbet starte på Torvet. Det er et større cirkus med præsentation af ryttere, kendisser, busser, følgebiler, motorcykelbetjente og ikke mindst Kyllingen, alle ser frem til at se Michael Rasmussen igen.

Løbet startede gennem byens gågadenet og de første kilometer ført an af cyklende postmedarbejdere herefter blev løbet givet frit.

Jeg savnede dog en af de gamle kendisser Hans Otto Bisgaard, hvor var Hans Otto? Man savnede at høre Hans Otto Bisgaard.

Efter starten kørte jeg til Varde. Her var byen også klar til at se på cykelløb, masser af mennesker fik set det første udbrud. Jeg ved ikke om alle de tyske og andre udenlandske turister helt var klar over hvorfor der stod en masse danskere langs vejen og viftede med flag? Men en ting ligger helt fast, der er flere udenlandske turister i dette område end der er danskere, en tur ved Blåvand med alle dens sommerhuse og det skønne Vesterhav trækker en masse mennesker til området.

Men tilbage i Esbjerg til opløbet på en rundstrækning midt i byen blev der kørt race, det var så uheldigt at sidste års vinder Jakob Fuglsang, blev snydt af vinden ude på ruten, men det gav os endnu mere race.

Der er lagt op til meget mere de næste dage med Fuglsang mere end et minut efter.

Grindsted - Aarhus.

Anden etape gik fra Grindsted til Aarhus, en af de mere krævende ruter med en masse bakker og lange stræk med en slem vind. Der var igen mange mennesker på plads på hele ruten, jeg lovede disse herlige børn på Møldrupvej et billede på hjemmesiden, før det gik mod Yding Skovhøj som altid samler masser af mennesker. Ved Fuldbro nåede jeg kun lige frem, så var hele feltet mod nye bakker.

I Aarhus valgte jeg at se de sidste kilometer på Oddervej det er en dræbende lang bakke, som splitter feltet helt ad.

Jeg kom også i snak med Ulrik, der er med i gruppen som opsætter og nedtager alle de gule pile, så alle kommer den rigtige vej i løbet. Ulrik er blandt de flere hundrede som bruger en masse fritid på at hjælpe ved Post Danmark Rundt.

Kongeetapen.

Kongeetapen er etapen over Yding Skovhøj plus de tyve andre slemme bakker. Kongeetapen har også den slemme rundstrækning i Vejle. Rundstrækningen i Vejle kan måske godt beskrives, men den skal ses, den er uhyggelig, Koldingvej er slem den er lidt som Geels Bakke. Men så går det op ad Kiddesvej, så er vi først ude på noget slemt.

Kiddesvej

Har du prøvet at cykle på en stigning som dit hustag? De fleste hustage har en stigning på 20 %, på Kiddesvej er stigningen 21 %, jeg har ikke prøvet at cykle op, men jeg har nu prøvet at gå den flere gange,,,, den er uhyggelig stejl, gentager uhyggelig stejl.

I år valgte jeg at være i centrum, at stå på Kiddesvej, det var fint at stå blandt koner, kæresten, kollegaer, børn til alle motionisterne. De var her for at heppe på de meget trætte motionister der også havde kørt den 180 km lange rute og nu kun manglede sidste 500 meter, de havde virkelig brug for opbagning fra tilskuerne. Her kan du se alle de gæve Motionister

Så kommer feltet.

Lige pludselig står du blandt 10-20.000 mennesker, der har ikke før været så mange til opløbet i Vejle. Jesper Worre fører normalt feltet an, men her måtte bilen med chefen stoppe, vildt kaos. Tror dårligt at de har oplevet noget så vildt i Tour de France? Jeg trak lidt væk, det var for slemt for en mand som bare vil se og tage et par billeder af en stemning.

Jeg havde dog været en tur på ruten om formiddagen, fik en snak med Flemming fra cykelklubben BAGHJULET de står for at opsætte hegn langs Kiddesvej, men det kunne bare ikke holde i dag.

Jeg fortsatte dog også med at kigge både ved Målstregen men også ved Koldingvej

Efter Jakob Fuglsangs sejr og en times vandring kunne jeg køre tilbage til Vejle City Camping, nu var Post Danmark Rundt slut vest for Broen. Det blev en stille aften i Vejle med med snak med et par campister fra Kruså. Lidt mærkeligt at man skal møde campister i Vejle, som ikke bare er på camping, men skal møde på hospital i Vejle, fordi de ikke kan blive behandlet hjemme hvor de bor?

Lørdag gik det mod Sjælland, skal hjem og lade op til VM i september:-)

Post Danmark Rundt

Esbjerg var både start og slutby på første etape. Jeg fik også set andet end cykelløb

Esbjerg Esbjerg

Blåvandshuk er ikke et sted jeg har været før, så nu har jeg også været ved Danmarks vestligste punkt.

Blåvandshuk

Yding Skovhøj, tre mand i udbrud.

Yding Skovhøj

Feltet gennem Varde, hvor der også var masser af mennesker.

Yding Skovhøj

Tilbage til hovedsiden