Post Danmark 2012

Rundtur i Jylland 2012.

Jeg har de seneste år fulgt cykelløbet Post Danmark Rundt med campingvognen. Dette skete også i år, hvor der var et par nye byer at se på

Randers

Når man er i Randers skal man se Den Jydske Hingst.

Den Jydske Hingst

Niels Ebbesen der står på Rådhustorvet og vender ansigtet mod syd for at spejde efter tyskerne er også et vartegn for Randers.

Niels Ebbesen

Det lille "r" er vel også et vartegn for Randers?

Det Lille r

Men vi var jo også kommet til Randers for at se på cykelløb. Vi havde dog ikke regnet med at vi skulle se mange verdensmestre. Det er vist første gang der er så mange af den slags samlet i Randers. Først Mark Cavendish, som også fik alle de unge damer i Randers og omegn til at møde op til cykelløb. Mads Würtz Schmidt den lokale juniorverdensmester. Tom Boonen der var verdensmester i 2005. Oscar Freire der er tredobbelt verdensmester. Michael Mørkøv som har været verdensmester i parløb.

Mark Cavendish Mads Würtz Schmidt Oscar Freiere Tom Boonen Michael Mørkøv

Fik også snakket med et par drenge, der måske også en dag bliver verdensmestre?

Randers Cykelklub

Det giver en masse omtale af byerne der er start og slutby for Post Danmark Rundt, det samler også en masse mennesker på startstedet.

Men den finanskrise må have sat sine spor, for det er godt nok ikke mange firmaer der er med i reklamekaravanen.

Reklamekaravanen

Efter starten på Østervold skulle rytterne ud på en rundstrækning på Djursland. Jesper Worre førte feltet sikkert ud af byen, og efter fire timer var man klar til opløb i Randers.

Post Danmark Rundt

Vi fortsatte dog med andre mål for dagen, cykelløb indbefatter nemlig mange andre ting, end lige cykelløb :-)

Aarhus

Aarhus var næste stop på rundturen, vi startede med en rundtur i Den Gamle By, så nu skulle det være. Det er et besøg værd, man har virkelig gjort meget for at bevare fortiden.

Aarhus smilets by Aarhus smilets by Aarhus smilets by Aarhus smilets by Aarhus smilets by Aarhus smilets by Aarhus smilets by Aarhus smilets by

Man kan næsten mærke lugten fra oldemors stue, når man går gennem drivhuset. Morfar havde også de samme planter i sin have.

Aarhus smilets by Aarhus smilets by

ARoS Aarhus Kunstmuseum blev næste stop. Det er facinerende at gå rundt i Himmelrummet på toppen af det 17.700 kvadratmeter store kunstmuseum.

ARoS Aarhus Kunstmuseum ARoS Aarhus Kunstmuseum ARoS Aarhus Kunstmuseum ARoS Aarhus Kunstmuseum ARoS Aarhus Kunstmuseum ARoS Aarhus Kunstmuseum ARoS Aarhus Kunstmuseum ARoS Aarhus Kunstmuseum

I plan et så vi den fire meter høje skulptur BOY skabt af Ron Mueck, som er blevet et kendetegn for museet.

BOY

Aarhus skal være kulturby i 2017, der er også Aarhus festuge, så midtbyen er et summen af kunst. Men de gamle gader, rådhuset, domkirken og den skønne udsigt, når man ser ind mod Aarhus er helt intakt.

Aarhus Festuge Aarhus Festuge Aarhus Festuge Aarhus Festuge Aarhus Festuge Aarhus Festuge Aarhus Festuge Aarhus Festuge Aarhus Festuge

Post Danmark Rundt kommer også til Aarhus, så det skal der også være tid til. Jeg har et år prøvet at møde alle de frivillige, som får dette cirkus op at stå. I år kunne jeg godt tænke mig at hilse på chefen for hele menageriet. Tom Lund var i målområdet denne dag, så jeg fik hilst og håndet pænt på chefen, fik også lige et billede af chefen selv.

Tom Lund formand DCU

Men ellers var det som andre år ved start og slutby, meget hektisk med at blive færdig til tiden med det hele.

Post Danmark Rundt Post Danmark Rundt Post Danmark Rundt Post Danmark Rundt

Hvis man skal nå at se bare lidt af rytterne, så er det bedst at stå på en bakke. Jeg har valgt Oddervej, som stiger på flere hundrede meter, derfor et fint sted at se rytterne.

De første på bakken var alle motionisterne, som også kører Post Danmark Rundt, men i et lidt blødere tempo. Næste besøg var reklamekaravanen med programmer, trøjer, aviser og bolsjer.

Post Danmark Rundt Post Danmark Rundt

Så var det fire udbrydere på bakken, men kun med et minut. Der skal meget gode ben til, hvis det skal holde hjem med det vilde felt lige bag.

Post Danmark Rundt Post Danmark Rundt Post Danmark Rundt

På de første omgange var den gule trøje lidt bagude.

Post Danmark Rundt

Sidste omgang og Greipel i gult er med helt fremme, Tom Boonen trækker forrest.

Post Danmark Rundt

Alle pigernes drøm, Mark Cavendish har dog nok at gøre med at hænge på op ad bakken, det går heller ikke helt stærkt for den danske mester.

Post Danmark Rundt

Griepel vandt spurten og sikrede sig at holde den gule trøje. Tove fik set race, når det er bedst. Vi fik en hyggelig snak med en lokal dame, der så Post Danmark Rundt for første gang, hun havde set Tour de France og skulle også opleve Post Danmark Rundt. Foreslog hende at køre til Yding Skovhøj, ved ikke om hun har gjort det?

Vores ophold i Aarhus var på Aarhus Camping i Lisbjerg, vil foreslå andre at bruge den plads. Den er bare fin, og der er kun 7 km til Aarhus centrum.

Efter et par gode dage i Aarhus tog vi videre mod Vejle.

Kiddesvej i Vejle

Jeg har fortalt om de slemme bakker i Vejle, særlig skal nævnes Kiddesvej. Men cykelløb og bakker kan ikke helt fange en kvindes opmærksomhed, så vi måtte først bruge en del tid på den kulturelle del, det vil sige se diverse bygninger, skulpturer og butikker. Det er også fint nok, det er bare ikke lige det en mand tænker mest på:-)

Man må lige tjekke de bedste tilbud:-)

Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle Vejle

Man er ikke i tvivl, der er cykelløb i Vejle.

Vejle

Så var det Kiddesvej, det er her folk samles. Hvis man ikke har været til Tour de France, så kan man næsten opleve stemningen her.

Det er ikke kun de professionelle der giver stemning, alle motionisterne får også en hilsen og et hep med.

Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle

Cavendish er ikke lige i front, men så er der også bedre tid til at nyde synet af VM-trøjen. Der er anderledes gang i Tom Boonen op ad den 21% stejle bakke.

Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle

Det er ikke kun cykelløb det gælder, man kan også besøge boder med kaffe, kage, sodavand, øl og meget andet. Man kan også leje en siddeplads langs ruten:-)

Kiddesvej i Vejle Kiddesvej i Vejle

Det er gerne i Vejle at tingene bliver sat på plads, det skete også i år. Men det er nu godt der både er et par ruter mere og en enkeltstart, så det hele kan blive sat på plads.

Vi tog på Vejle City Camping, der plejer at være hyggeligt og man kan gå en tur til Vejle Stadion og Nørreskoven.

Men den kære campingplads er godt nok snart ringe og nedslidt. Utroligt at man fra kommunens side ikke kan se at turister kommer for at nyde byen og livet, campister besøger ikke Vejle for at ligge i meterhøjt græs, tage bad som man gjorde for 60 år siden, køre gennem huller så bilen næsten sidder fast. Men man gider måske slet ikke det med at have turister der bruger en campingvogn?

Vi blev den nat og kørte lørdag tilbage til Sjælland. Men ellers havde vi en dejlig tur til Jylland.

Hop tilbage til hovedsiden