Halmstad

Plejer at suse forbi Halmstad med campingvognen, i dag blev det til et stop i Halmstad. Har efterhånden set mange byer i Sverige, men bliver stadig overrasket over dem vi ser. Halmstad er en ganske stor by med cirka 60.000 indbyggere, så der er mange nye bygninger. Men der er også den gamle kerne, der er så flot bevaret.

Hele den gamle bydel ligger ved elven Nissan, og man har formået at bygge nyt ind med den flotteste promenade.

Halmstad

På torvet står en skulptur af Christian IV og Gustav Adolf efter deres kongemøde på Halmstad slot i 1619.

Halmstad

Christian IV har sat sit præg på Halmstad, efter at byen var næsten nedbrændt i 1619, fik Christian IV lavet byen om med lige gader og seks store bastioner, for at beskytte byen. I dag er der kun en bastion tilbage nemlig Nørre Port.

Halmstad

Fik også set det ældste hus i byen. Der er en lille cafe i bygningen, hvor de serverer udmærket kaffe.

Halmstad

Halmstad Slott ligger også flot ved Nissan, og med gamle træskibe i Nissan, klar til at drage i krig.

Halmstad

I Halmstad har man også en Picasso, Kvindehoved hedder dette store betonmonster. Jeg var mest imponeret af træet ved siden af.

Halmstad

Halmstad Stadsbibliotek

Det mest imponerende langs Nissan er det nye Stadsbibliotek. Bygningen er tegnet af Mette Wienberg og Kim Holst fra det danske arkitektfirma Schmidt, Hammer og Lassen, der også i Danmark har vist deres evner med tegningen af Den Sorte Diamant. Stadsbiblioteket ligger halvt i Nissan på pæle og resten er bygget ind i landskabet, man tegnede bygningen så de gamle træer blev bygget ind i bygningen. Biblioteket er over 8.000 m2 og alle facader er udført i glas. Biblioteket besøges hver år af mere end 650.000 personer.

Halmstad Halmstad

Midt i skønlitteraturafdelingen hænger kunstværket "Another Thinking Bell" udført af den norske kunstner Olav Christopher Jenssen, det 5 meter høje kunstværk består af 600 glasdetaljer i forskellige farver og vejer 900 kg.

Halmstad

Tylösand

Når man besøger Halmstad skal man også til Tylösand, det er her man har badestrand, feriehuse og campingpladser. De er blandt Sveriges bedste, men også det dyreste sted man kan komme. Nu var det efterår og ikke særlig varmt, så alt hvad man så af folk i området var de otte der samlede blade, tømte skraldespande og slog græskanterne for sidste gang i år.

Mjellby Kunstmuseum

Kunne ikke finde de fire cyklister inde i byen, så med hjælp fra en flink svensker fik vi forklaret at de var flyttet til Mjellby Kunstmuseum, så turen gik nordpå for at se disse skulpturer.

Halmstad Halmstad Halmstad

Det blev en fin dag i Halmstad og endnu en by blev set lidt efter i sømmene, kan kun opfordre andre til at besøge byen.

Tilbage til hovedsiden