Sydhavsøernes Frugtfestival

Det er drøj kost, at æde sine egne ord.

Frugtfestival i Sakskøbing

I mere end 100 år har frugt været en central landbrugsafgrøde på Sydhavsøerne. Frugtavlsdistriktets beliggenhed tæt på afgrødernes nordlige dyrkningsgrænse ved Smålandshavet giver de optimale betingelser for æbler, blommer og bær. I Sakskøbing har vi også Danmarks største frugtlager, hvor frugtavlerne får deres frugt sorteret. Det er også her vi finder et stort mosteri, hvor der fremstilles mange fine moste og vine.

Den landskendte kok Claus Meyer er formand for Frugtfestivalen, der blev startet i 2007 og nu er vokset til en stor årlig begivenhed med over 60 udstillere og mere end 20.000 besøgende.

Frugtfestival

Ved åbningstalen forklarede Claus Meyer at man i Bordeaux ikke lagde skjul på og også var stolte af, at man havde Bordeauxvine. På Sydhavsøerne havde man sine fine frugter, dem puttede man bare i kasser og solgte. Nu lagde man ikke skjul på sin frugt og gjorde meget mere reklame for at vise hvor det kom fra. Det er blevet den helt store succeshistorie med frugt fra Sydhavsøerne. Vi skal være stolte af vores varer, vores område og kultur. Kloge ord af Claus Meyer, som også borgmester John Brædder havde rost og omtalt i sin tale på åbningsdagen.

Hele festivalen blev startet af Sakskøbing Tambourkorps, der gik spillende gennem byens gader, så alle kunne høre hvad der nu skulle ske.

Sakskøbing Tambourkorps Sakskøbing Tambourkorps Sakskøbing Tambourkorps

Vi var kun tilskuere til et overflødighedshorn af frugt, vin, most, kokkekunst og meget mere.

Frugtfestival Frugtfestival

Opfindsomhed er en sjov ting, her stilles sulten med hæklede håndmadder,cupcakes eller flødeboller.

Frugtfestival

Den lokale billedkunstner Lotte Rosendahl havde i samarbejde med børn fra den lokale skole lavet en frugtmosaik med 3000 æbler, pærer og stenfrugter. Det var meget flot, men holder desværre ikke evigt.

Frugtfestival

Vi fik også handlet hos Kirkens Korshær, de havde fremstillet en masse gele og syltetøj.

Frugtfestival

Men de lokale handlende var også på pletten med at gøre dagen festlig og måske også for at få lidt mere omsætning? Men fint at vi både kunne købe æbler, spegepølser og meget mere til halv pris :-)

Frugtfestival Frugtfestival

Disse dukker måtte vi eje, så to af disse skønne græskardukker fik en køretur med hjem.

Frugtfestival

Tilbage til hovedside