Fjällbacka

Svensk skærgårds hygge

Fjällbacka er et lille fiskerleje beliggende mellem Uddevalla og Strömstad. I dag er der dog ikke meget fiskeri tilbage, de små krogede gader, de gamle huse og den lille havn med masser af lystbåde er blevet et paradis for turister.

Fjällbacka har længe stået på turlisten hos os, så vi har været en tur i området. Når man går rundt i de små gader, forstår man ikke at man ikke har været der før, det er et eventyr at opleve. Byen er bygget rundt om klipper og snor sig ned mod havet og havnen. Kan godt forstå at det kan trække tusinder af turister til det område.

Fjällbacka Fjällbacka Fjällbacka

Midt i Fjällbacka ligger det 74 meter høje Vetteberget, gennem bjerget går Kungsklyftan, det er her man har optaget nogle scener fra Ronja Røverdatter. Det gyser lidt når man går under de store klippestykker, men spændende at prøve det.

Fjällbacka Fjällbacka Fjällbacka Fjällbacka

Fra toppen af Vetteberget er der en skøn udsigt over by, havn og skærgården.

Fjällbacka

Den mest kendte person, der havde sin gang i Fjällbacka var Ingrid Bergman, hendes kærlighed for den svenske skærgård var stor, det var også et sted hun kunne finde fred og ro. I byen har man sat et evigt minde om den store skuspillerinde.

Fjällbacka

Ingrid Bergman elskede at færdes i Fjällbacka og var altid meget vellidt i det lille samfund. Fjällbacka har også opkaldt et torv efter hende.

Fjällbacka

Vi var også på havnen for at se VM i makrelfiskning, men et brudepar stjal det meste opmærksomhed. De har sikkert også fået en fin fest med masser af tilskuere og en dejlig sejltur.

Fjällbacka Fjällbacka

Camp Åsleröd

Vi fandt også en skøn campingplads, den ligger tre kilometer fra byen, tror det er den bedste plads vi har været på i 2013 Camp Åsleröd mange roser til pladsen og de flinke folk som passede pladsen.

Hamburgsund

Syd for Fjällbacka ligger Hamburgsund. Skøn lille by med en lille færge, der trækkes over med stålvejrer. Det er snart ikke mange steder man ser Trafikverkets färjar, men stadig i Hamburgsund.

Fjällbacka Fjällbacka Fjällbacka Fjällbacka

Grebbestad

Nord for Fjällbacka ligger en anden skøn by, Grebbestad. Ens for alle disse byer er deres havne, der er noget særligt med alle disse lystbåde, havnecafeer og gamle huse.

Fjällbacka Fjällbacka Fjällbacka Fjällbacka

Tilbage til hovedsiden