Have og Landskab i Slagelse.

Fagudstilling for fagfolk i have, park og landskab

Jeg har været en tur på Jernbjerggården i Slagelse for at se nærmere på Have & Landskab 2007. Udstillingen holdes hvert år og arrangeres af Have & Landskab, og den trækker mange fagfolk, men der kommer også mange privatpersoner, og de kan få rigtigt meget inspiration til haven.

Udstillingen arrangeres i samarbejde med:

Mestertræ

Selandia- Center for Erhvervsuddannelse.

Udstillingen er en fagudstilling, men alle private kan hente mange gode råd og inspiration til sin have. Jeg fik mere end to gode ting med hjem, så nu må vi se hvornår de bliver realiseret:-)

Jeg var rundt på de fleste standpladser, der var dog nogle som gav mere inspiration end andre, denne stand med Udendørsbelysning Havemøbler og Smedejerns Hegn, var en af de fine.

En anden stand som jeg også faldt for, standen om de fine træer som er importeret fra Java, manden har købt dem og fået dem sejlet til Danmark, nu er han så flink at sælge af dem, så vi alle kan få sådan et træ hjemme i haven. Ved godt det koster noget at fragte en stump træ den halve jord rundt. Men sådan en søjle og så 7.500 kroner, for at se på en træstamme fra Java, så kan jeg godt finde bedre måder at bruge mine penge på.

Bondeskovgaard.

Nogle fine havemøbler i douglas, lærk og eg, lavet som Plankeborde ved ikke hvorfor de starter med at sige at alt er i egetræ, når man kan se at det er douglas træ. Måske fordi mange tror, at det holder i hundrede år, hvis bare det er egetræ? Men møblerne er da lige så gode i douglas eller lærk, og mange gange har de en endnu flottere patina, i disse træsorter. De havde dog ikke en hel naturlegeplads med på udstillingen.

Det er meget oppe lige nu med rygning så mange firmaer laver smarte standere, hvor rygerne kan komme af med deres skodder. Men ganske almindelige affaldsspande var der også, jeg så denne som Københavns kommune har stående overalt i byen.

Dansk Planteskoleejerforening

Havde mange flotte stande med blomster, buske og smarte opbygninger af Haven der var sikkert mange, som skulle hjem og prøve nogle af disse ting.

Anlægsgartnerne havde også flotte stande, mange med nogle flotte Skulpturer det var mere kunst en havebrug.

Hvis jeg skal bruge noget hjemme i min have, så kunne det være denne Hyggekrog

Maskinleverandørerne

Maskiner hører også altid med på sådan en udstilling. Have & Landskab har også altid et afsnit med Have Park Maskiner og en afdeling med de store Entreprenørmaskiner. Begge dele viser det sidste nye indenfor maskiner. Jeg var rundt og se de forskellige maskiner, men har set de fleste utallige gange, så det blev kun lige disse som fangede min interesse

Man kunne godt have brugt et par timer mere på udstillingen, men vejret var næsten som under en Roskilde Festival, og så tænker man efterhånden ikke så meget på haver og maskiner.

Tilbage til hovedsiden